Zit jouw vraag er niet bij? Stuur ons gerust een mail of een appje.

Wat kan ik met de Ecostoof bereiden?
De Ecostoof® is geschikt voor het bereiden van vrijwel alle ingredienten: vlees, vis, groente, aardappelen, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten en zelfs yoghurt. Ook kan je er heerlijke toetjes mee maken zoals Appelcompote en Stoofpeertjes.

De bereidingstijd is afhankelijk van het gerecht tussen de 30 en 45 minuten. Voor draadjesvlees uiteraard langer.

Hoe kan ik de Ecostoof gebruiken?

Je kan de Ecostoof bij allerlei gerechten en gelegenheden gebruiken zoals bijvoorbeeld:

De Ecostoof is heel handig voor de dagelijkse kost zoals aardappelen, rijst, groenten, soepen, stoofgerechten en soepen.

De Ecostoof komt goed van pas als je late eters hebt waarvoor je het eten lekker warm wilt houden.

Vroege kokers zweren bij de Ecostoof! ‘s Ochtends het eten in de pan en ‘s avonds als je thuis komt is het eten klaar. Je hoeft het alleen nog maar even te verhitten.

Veel klanten van ons vertellen ons dat de Ecostoof heel geschikt is bij kamperen als je gas wilt besparen maar ook bij picknicks en op de zeilboot.

Je kunt de Ecostoof natuurlijk ook als koelzak gebruiken voor salades en drank.

En voor sommigen onder ons is het gewoon de ideale manier om nooit meer aangebrande rijst te hoeven eten :).

Welke pannen passen er in de Ecostoof?

De Ecostoof is geschikt voor alle soorten pannen. Zowel RVS als gietijzer. Van de allerkleinste pan tot en met een pan met een diameter van 26 cm en een hoogte van 14 cm. 

Voordelen van de Ecostoof
Maximale smaak, goede structuur, super simpel, geen omkijken naar, ecologisch, geen stress en veilig zijn samengevat de voordelen.
Hoeveel energie kan ik besparen?

We hebben berekend dat je als je de Ecostoof dagelijks gebruikt dat je dan 1/3 van de energie voor koken kan besparen. Afhankelijk van hoeveel je hem gebruikt kan je de Ecostoof al binnen 3-4 jaar terug verdienen.

Over hoe lang verdien ik de Ecostoof terug?

We hebben berekend dat je als je de Ecostoof dagelijks gebruikt dat je dan 1/3 van de energie voor koken kan besparen. Ecostovenaars die hem intensief gebruiken voor langdurige stoofgerechten zoals stoofvlees kunnen hem binnen twee jaar terugverdienen aan energiebesparing. Ecostovenaars die hem minder intensief gebruiken bij kortere stooftijden verdienen hem in 3 a 4 jaar terug.

Hoe lang blijft het eten heet in de Ecostoof?

We hebben de Ecostoof meermalen getest met 1 liter inhoud zoals soep of stoofgerechten. Het eten blijft circa 3 uur boven de 65 graden Celcius. Dat is dus boven de temperatuur waarop het eten gaart. Daarna koelt het langzaam verder af. Als het eten circa 5 uur in de Ecostoof heeft gezeten dan moet je het weer verhitten tot het kookpunt voor consumptie. Dit om eventuele bacteriën te doden.

Hoe duurzaam is de Ecostoof geproduceerd?

De Ecostoof is gemaakt van voornamelijk linnen en wol en recycled textiel. Linnen heeft bij de productie een geringe milieubelasting in tegenstelling tot katoen (bron: Milieu Centraal ). Linnen is ook milieuvriendelijker dan biologisch katoen.
In de onderkant is zit een bodemplaat van kurk. Kurk behoort tot de meest duurzame organische materialen en is warmte isolerend. Binnen in de Ecostoof zit nog een reflecterende textiellaag in de deksel. In combinatie met de vulling is dit een optimum van warmte-isolerende en warmte reflecterende eigenschappen.

De Ecostoof wordt gemaakt in Litouwen door onze productiepartner Blatic Flax. Alle medewerkers krijgen een eerlijk loon en zijn trots op hun werk.

Ecostoof heeft een levenscyclus analyse laten maken op basis van de CO2 balans.

We hebben niet alleen gekeken naar de CO2-productie van de grondstoffen, maar ook naar de distributie-, verpakkings- en afvalfase. 

Qua CO2-productie betaalt de Ecostoofeco zichzelf al in ongeveer zes maanden terug!

Wat doe ik als er een vlek op komt?
Je kunt de Ecostoof met de hand op maximaal 30 graden wassen. Niet centrifugeren. Het is aan te bevelen om in de Ecostoof een losse beschermdoek te leggen zodat hij langer schoon blijft.
Kan de Ecostoof tegen hete pannen?
Het linnen omhulsel verdraagt hoge temperaturen. Wij bevelen aan om de hete pan te omhullen met een theedoek en dan in de Ecostoof te plaatsen. De Ecostoof is niet geschikt voor temperaturen van ruim boven de 100 graden, bijvoorbeeld frituurpannen.