Zit jouw vraag er niet bij? Stuur ons gerust een mail of een appje.

Wat kan ik met de Ecostoof bereiden?
De Ecostoof® is geschikt voor het bereiden van vrijwel alle ingredienten: vlees, vis, groente, aardappelen, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten en zelfs yoghurt. Ook kan je er heerlijke toetjes mee maken zoals Appelcompote en Stoofpeertjes.

De bereidingstijd is afhankelijk van het gerecht tussen de 30 en 45 minuten. Voor draadjesvlees uiteraard langer.

Hoe kan ik de Ecostoof gebruiken?

Je kan de Ecostoof bij allerlei gerechten en gelegenheden gebruiken zoals bijvoorbeeld:

De Ecostoof is heel handig voor de dagelijkse kost zoals aardappelen, rijst, groenten, soepen, stoofgerechten en soepen.

De Ecostoof komt goed van pas als je late eters hebt waarvoor je het eten lekker warm wilt houden.

Vroege kokers zweren bij de Ecostoof! ‘s Ochtends het eten in de pan en ‘s avonds als je thuis komt is het eten klaar. Je hoeft het alleen nog maar even te verhitten.

Veel klanten van ons vertellen ons dat de Ecostoof heel geschikt is bij kamperen als je gas wilt besparen maar ook bij picknicks en op de zeilboot.

Je kunt de Ecostoof natuurlijk ook als koelzak gebruiken voor salades en drank.

En voor sommigen onder ons is het gewoon de ideale manier om nooit meer aangebrande rijst te hoeven eten :).

Welke pannen passen er in de Ecostoof?

De Ecostoof is geschikt voor alle soorten pannen. Zowel RVS als gietijzer. Van de allerkleinste pan tot en met een pan met een diameter van 26 cm en een hoogte van 14 cm. 

Wat zijn de voordelen van de Ecostoof?

De voordelen zijn samengevat: Maximale smaak, goede structuur, super simpel, geen omkijken naar, ecologisch, geen stress en veilig, het kan niet aanbranden en kleine vingerhandjes kunnen ook niet bij de hete pan.

Hoeveel energie kan ik besparen?

We hebben berekend dat je als je de Ecostoof dagelijks gebruikt dat je dan 1/3 van de energie voor koken kan besparen. Afhankelijk van hoeveel je hem gebruikt kan je de Ecostoof al binnen 3-4 jaar terug verdienen.

Over hoe lang verdien ik de Ecostoof terug?

Wij hebben berekend dat je met frequent gebruik van de Ecostoof ongeveer 1/3 van je energiekosten voor koken kunt besparen.  Goed voor het milieu én daarmee heb je de aanschaf van een Ecostoof in twee tot drie jaar, afhankelijk van het gebruik, terug verdiend. Met traditioneel koken verbruik je best veel energie. Volgens de Klimaatgids gebruikt koken zelfs de meeste energie van al je huishoudelijke apparaten en net zo veel als je elektrische boiler. Een oven verbruikt gemiddeld 100 kWh (€23/jaar) en een elektrische kookplaat 500 kWh (€ 115 / jaar) bron: https://www.klimaatgids.nl/energieverbruik/overzicht-energieverbruik-van-apparatuur. Ecostoven maakt koken energie zuiniger. Je kookt het eten kort op en laat daarna de Ecostoof haar werk doen. Dat scheelt niet alleen energie, maar je spaart ook je portemonnee en je eigen energie: gewoon achterover zitten terwijl je eten vanzelf gaart!

Hoe lang blijft het eten heet in de Ecostoof?

We hebben de Ecostoof meermalen getest met 1 liter inhoud zoals soep of stoofgerechten. Het eten blijft circa 3 uur boven de 65 graden Celcius. Dat is dus boven de temperatuur waarop het eten gaart. Daarna koelt het langzaam verder af. Als het eten circa 5 uur in de Ecostoof heeft gezeten dan moet je het weer verhitten tot het kookpunt voor consumptie. Dit om eventuele bacteriën te doden.

Hoe duurzaam is de Ecostoof geproduceerd?

De Ecostoof is gemaakt van voornamelijk linnen en wol en recycled textiel. Linnen heeft bij de productie een geringe milieubelasting in tegenstelling tot katoen (bron: Milieu Centraal ). Linnen is ook milieuvriendelijker dan biologisch katoen.
In de onderkant is zit een bodemplaat van kurk. Kurk behoort tot de meest duurzame organische materialen en is warmte isolerend. Binnen in de Ecostoof zit nog een reflecterende textiellaag in de deksel. In combinatie met de vulling is dit een optimum van warmte-isolerende en warmte reflecterende eigenschappen.

De Ecostoof wordt gemaakt in Litouwen door onze productiepartner Blatic Flax. Alle medewerkers krijgen een eerlijk loon en zijn trots op hun werk.

Ecostoof heeft een levenscyclus analyse laten maken op basis van de CO2 balans.

We hebben niet alleen gekeken naar de CO2-productie van de grondstoffen, maar ook naar de distributie-, verpakkings- en afvalfase. 

Qua CO2-productie betaalt de Ecostoofeco zichzelf al in ongeveer zes maanden terug!

Wat doe ik als er een vlek op komt?

Het beste is om de Ecostoof te beschermen met een doek voor dat je de pan er in doet. Als er dan toch een keer een vlek op komt kan je de Ecostoof met de hand op maximaal 30 graden wassen. Hij kan ook in de wasmachine met een wolwasprogramma. Niet centrifugeren.

Kan de Ecostoof tegen hete pannen?
Het linnen omhulsel verdraagt hoge temperaturen. Wij bevelen aan om de hete pan te omhullen met een theedoek en dan in de Ecostoof te plaatsen. De Ecostoof is niet geschikt voor temperaturen van ruim boven de 100 graden, bijvoorbeeld frituurpannen.
Wat zijn de veiligheidsinstructies bij het gebruik?

Lees eerst de veiligheidsvoorschriften voor je de Ecostoof gebruikt.
Algemeen veiligheidsadvies en extra gebruiksaanwijzingen.

De Ecostoof is met het oog op de veiligheid niet bedoeld om te worden gebruikt door kinderen, tenzij zij onder toezicht staan of instructies hebben ontvangen betreffende het gebruik van het product. Er moet toezicht zijn op kinderen zodat zij niet met het product kunnen spelen.

Doe geen gekookt voedsel rechtstreeks in de Ecostoof. Daar is de Ecostoof niet voor bedoeld. Gebruik altijd een pan om gekookt eten in de Ecostoof te doen.

Wees uiterst voorzichtig wanneer u de pan uit de Ecostoof haalt. Het is aan te raden om ovenhandschoenen te dragen wanneer u de Ecostoof open maakt om de pan eruit te halen.

De Ecostoof mag niet in op het fornuis, in de oven of in de magnetron worden geplaatst.

Plaats geen pannen met een temperatuur boven de 100 graden Celcius (kooktemperatuur) in de Ecostoof zoals bijvoorbeeld pannen waarin je hebt gefrituurd. De stof van het product kan hierdoor beschadigd raken.

Zorg dat alle ingrediënten in de pan door en door verhit zijn geweest tot 100 graden Celcius alvorens de pan met ingrediënten in de Ecostoof te plaatsen.

Indien het gerecht meer dan 5 uur in de Ecostoof heeft gezeten, is het aan te raden om het gerecht tot minimaal 70 graden Celcius op te warmen voordat u het gerecht consumeert. Eventueel tot ontwikkeling gekomen bacteriën worden hiermee gedood.

Bescherm de binnenkant van de Ecostoof tegen vuil, beschadigingen en vlekken met een handdoek, theedoek of de speciale Ecostoof Pannendoek.

Reinig de Ecostoof door hem met de hand te wassen op maximaal 30° of in de wasmachine op een handwas programma. Centrifugeren kan alleen op een laag toerental.

Deel dit: